background icecream

I have a cream!

Handing Over Bag To Customer
Friola 2 20

In dit gloednieuwe happiness-concept laat je je verleiden door de authentieke smaak van ambachtelijk ijs. Of van een wafel en een warme glimlach. In onze salons én on the road. Voor jou en voor de mensen om wie je geeft. Fijne mensen, fijne ijsjes. Doe maar waar jij van dromen kan. Zo gaat dat bij Friola.

Voor het ambachtelijke ijs kloppen we aan bij lokale ijsmaker Pascal. Een crème van een vent die al 30 jaar lang in het ijsvak zit en met heel veel passie de beste sorbets en roomijs draait. Het ijs wordt gemaakt met dagverse ingrediënten. Zo levert de lokale boer elke dag verse melk en wordt het aardbeienijs in de zomer gedraaid met aardbeien die rechtstreeks van de fruitboer in de buurt komen. Ook de chocolade is op-en-top Belgisch.

Proef het ambacht van ijsmaker Pascal

Pascal is niet aan z’n proefstuk toe en weet als geen ander hoe het beste ijs tot stand komt. Na zijn opleiding in Ter Groene Poorte in Brugge spreidde de Menenaar z’n vleugels uit en ging hij aan de slag in verschillende horecazaken. Jaar na jaar specialiseerde hij zich in dat wat hij het liefste doet: ijs maken.

Overfriola 05

'Mensen gelukkig maken, is het mooiste dat er is. De glimlach die je krijgt van iemand die geniet van z’n ijsje is goud waard. Daar doe je het voor.'

06

Traditie troef

De crème patissière wordt eigenhandig afgekookt, het wafel- en pannenkoekenbeslag wordt via een authentiek recept gemaakt en ook de slagroom wordt vers bereid. Pascal houdt vast aan tradities en zet voluit in op de pure ambacht. “Een kwalitatief ijsje blijft niet plakken aan je gehemelte en valt niet te zwaar op de maag. Je moet eigenlijk altijd zin hebben om nog een bolletje op te peuzelen.” De ijsmaker experimenteert ook met diverse smaken. Naast tien klassieke smaken, vind je eveneens tien andere ijssoorten die verschillen naargelang het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan smurfenijs, Oreo-ijs en ijs met de smaak cuberdons, beter gekend als ‘de neuzekes’.

08

Dat heet dan gelukkig zijn

Geluk zit in kleine dingen. In ijssmaken die je terugkatapulteren naar je kindertijd. Geluk zit in het ontdekken van smaken die je nooit eerder hebt geproefd. De geur van verse wafels en pannenkoeken die à la minute afgebakken worden. Ook dat is genieten. Ruik je het al? Heerlijk, toch. Dat geluk vind je hier, bij Friola.

  • 20 SMAKEN AMBACHTELIJK IJS

    Usp Ijs
  • 8 VERSCHILLENDE TOPPINGS

    Usp Toppings
  • DAGVERSE PANNENKOEKEN EN WAFELS

    Usp Wafels